CAM KÜRECİĞİ NEDİR ? KULLANIM ALANLARI
Birincil amacı dolgu olarak kullanıldığı sistemlerde yoğunluğu düşürmek olan cam kürecikler, doğada hidrofobik olarak bulunur. Hücre içi mikro beyaz ve serbest akan bir toz olarak görünür.
Otoyollara uygulanan trafik işaretlerinin daha belirgin olmasını sağlamak için cam küreciği kullanılır. Tüm yol boyalarında kullanılabilen bu ürünler, boya yol yüzeyine uygulandıktan sonra üzerine dökülür. Gece araçların farlarını yansıtma özelliğine sahip olan cam kürecikleri, gece sürüşünü çok daha güvenli bir hale getirir. Şeffaf olan bu ürünler, farlardan gelen ışık demetini sürücüye yansıtır. Bu sayede de sürücü yolun durumu hakkında bilgi sahibi olur. Küresel olarak tasarlanan cam taneciklerinde kırık ya da çatlak olmamalıdır. Bu ürünün içine ne gerekçeyle olursa olsun bir başka madde karıştırılmamalıdır. Şeffaf, renksiz, temiz ve yüzeyi düzgün olması gererken bu ürünler küresel bir şekilde tasarlanmış olmalıdır. Çatlak ya da kırık ürünlerin araçlara zarar verme ihtimali yüksektir.
Ürün Çeşitleri
Cam Kürecik – 70 – 110 Mikron
Cam Kürecik – 90 – 150 Mikron
Cam Kürecik – 100 – 200 Mikron
Cam Kürecik – 150 – 250 Mikron
Cam Kürecik – 200 – 300 Mikron
Cam Kürecik – 300 – 400 Mikron
Cam Kürecik – 600 – 800 Mikron
Cam Küreciği Hava Şartlarından Etkilenmemelidir
Cam küreciği tüm hava şartlarına dayanıklı olmalıdır. Motor yağından, benzin ve mazottan etkilenmemelidir. Bu küreciklerin yüzeyleri matlaşmamalı, aynı zamanda lekeler bulunmamalıdır. Karayollarına uygulanan trafik işaretlerinin fosforlu görünüm kazanmasında yararlanılan cam küreciklerinin kullanımı çok eskiye dayanmamaktadır. Uluslar arası adı reflektör olan ve özel olarak işlenen cam parçaları, insan hayatının değeri ile doğru orantılı olarak önem kazanmıştır. Ağırlıklı olarak karayollarında kullanılan bu ürünler. Ülkemizde de yol çizgileri için kullanılan boyalarda tercih edilmektedir. Bu ürünler görüş mesafesinin azaldığı durumlarda ya da karanlık yollarda araç kullanmayı kolaylaştırmaktadır. Üretilen tüm yol çizgi boyasında kullanılabilen bu ürünleri, süs eşyası yapımında da görmek mümkündür.
Kullanım Alanları
PA, PPR, PPRC, HDPE parçaların üretiminde
Beton katkısı olarak
Kompozit ürünlerde
Masterbatch üretiminde
ABS reçineler, akrilik reçineler, klorlanmış polieter, florokarbon reçineler, poliamit
reçineler, izoftalik polyester reçineler, polikarbonat reçineler, polietilen reçineler, poliproplen
reçineler, polistiren reçineler, poliüretan reçineler, polifenolsülfit reçineler, polietersülfon reçineler, ve vinil reçinelerde
Yol çizgi boyalarında(5% – 25%).
Seramik sırlarında,
Akrilik boyalarda,
Aşındırma amaçlı zımpara sanayisinde
Dolgu, parlaklık ve sertlik amaçlı epoksi kaplamalarda
Mermer Yapıştırıcılarında